Interview - schrijfster Lianne Reijntjes

In 2020 bracht Lianne maar liefst 2 e-boeken uit en een paperback. 

 

- Samen met veertien andere auteurs maakte zij de feelgood-verhalenbundel Zomerdromen. Deze is verkrijgbaar op haar website en in alle online boekenwinkels. 

- Haar gratis e-book, Ik haat je (maar niet heus) die ook op haar website te verkrijgen is. 

- Een debuutroman, kwetsbaar verliefd die de schrijfster geheel in eigen beheer heeft uit gebracht. 

 

Maar Lianne is een enorme doorpakker en liet dan niet lang op zich wachten tot haar volgende paperback uitkwam. In september 2021 was het zo ver, de lancering van deel 1 uit een gloednieuwe feelgood-serie New girls on the block.

 

Na aanleiding van deze geweldige lancering heb ik een interview mogen houden met Lianne om jullie een kijkje te geven in de wereld van deze schrijfster en het ontstaan van haar passie. 

 

 

 

' Ik hoop dat lezers voelen hoe persoonlijk dit verhaal is, aangezien ik het hele thema zelf heb meegemaakt en hier vijf jaar mee bezig ben geweest.'

 

Wie is Lianne Reijntjes?

 

Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben 29 zomers jong en ik woon in het gezellige Alkmaar met mijn vriend en 2 katten. Naast dat ik verhalen schrijf, boeken uitgeef en als schrijfcoach anderen help met het schrijven van hun boek, doe ik ook graag aan zingen, nagelstyling, (het liefst dagelijks) uit eten, mediteren, wandelen, en op vakantie gaan naar een warme, zonnige bestemming.

 

Wat inspireert jou tot schrijven?

 

Ik wil mensen graag blij en vrolijk maken met mijn verhalen, ze de garantie geven van een happy end. Die garantie heb je in het echte leven niet altijd. Dagelijks krijg je veel te maken met verdrietige nieuwsberichten, dus met mijn feelgoodverhalen wil ik op mijn manier deze wereld een beetje mooier maken.

 

Hoeveel tijd besteed je aan schrijven?

 

Dat wisselt nogal. Er gaan dagen voorbij dat ik niet schrijf, en soms schrijf ik elke dag wel hele nieuwe hoofdstukken. Ik forceer ook niets, ik kijk wanneer ik er zin in heb en wanneer het komt. Zo houd ik het leuk voor mezelf.

 

Wat is je eerste gedachte als je aan de dag begint?

 

Ik probeer de dag altijd te starten met de gedachte dat dit een goede en productieve dag wordt. Dat lukt niet altijd, maar het helpt al veel om de dag te beginnen met een positieve gedachte, zodat je dat gevoel voor de rest van de dag kunt blijven vasthouden.

 

Als je terugkijkt op je leven, wat waren dan de belangrijkste ervaringen voor jou?

 

Ik denk het waarmaken van mijn droom en mijn boeken uitgeven. Het waarmaken van je dromen is het mooiste wat er is en het meest waardevolle wat je kunt doen.

 

Hoe is New girls on the block tot stand gekomen?

 

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, toen ik op mezelf wilde gaan wonen. Ik reageerde op een soort veilingensite voor woningen op een paar woningen die me wel wat leken, en een paar weken later kreeg ik een mail dat ik de eerst ingelote kandidaat was voor één van die woningen. Zo woonde ik binnen een paar weken ineens op mezelf. Toen ontstond dit verhaal in mijn hoofd, al heeft het toen nog een jaar geduurd voordat ik daadwerkelijk begon met schrijven. Dat is nu vijf jaar geleden.

Wie is je favoriete personage uit dit boek?

 

Dat is Lindsay, omdat ze zó ontzettend anders is dan de andere twee personages, en ook anders dan dat ik ooit zal zijn. Ze is pittig, recht voor z’n raap en ze zegt altijd wat ze denkt. Toch merkte ik met schrijven dat ze meer zo doet, dan dat ze echt zo is. Ze heeft het niet altijd makkelijk gehad, waardoor ze een bepaalde zwakte over zich heen heeft. Ze is sterk en zwak tegelijkertijd. Dat maakt het heel leuk en interessant om in haar huid te kruipen en haar te ‘schrijven’.

 

In welke tijd speelt het verhaal zich af?

 

Je zou kunnen zeggen dat het zich gewoon afspeelt in 2021. Maar ik probeer mijn verhalen altijd zo tijdloos mogelijk te maken door jaartallen e.d. weg te laten. Daardoor kun je deze boeken altijd lezen en speelt het zich altijd in het ‘nu’. Van corona en de enorme woningcrisis is in Opgescheept bijvoorbeeld niets te merken, dat is wel zo fijn als je het boek over bijvoorbeeld tien jaar nog wilt lezen. Ik zeg altijd: het speelt zich gewoon af in deze huidige, moderne tijd, zonder een specifiek jaar of er specifieke actualiteiten aan te plakken.

 

Wat is het meest opvallende element uit dit boek?

 

Ik denk het feit dat het qua idee heel origineel is. De meeste feelgoods gaan toch grotendeels over het vinden van de liefde. Dat staat in dit boek minder centraal. Liefde is niet het hoofdthema. Dat is het op jezelf wonen, volwassen worden en de relatie tussen deze drie huisgenoten die zich uiteindelijk gaat ontwikkelen. Ik denk dat dit voor iedereen herkenbaar is, aangezien iedereen de periode meemaakt waarin je uit huis gaat, op jezelf gaat wonen en op je eigen benen leert staan. Dat maakt het boek realistisch en herkenbaar.

 

Wat zou je anderen graag over dit boek willen vertellen?

 

Ik hoop dat lezers voelen hoe persoonlijk dit verhaal is, aangezien ik het hele thema zelf heb meegemaakt en hier vijf jaar mee bezig ben geweest. Dit verhaal is echt mijn hele twintigerswerk. Ik hoop dat lezers van dit verhaal genieten en de personages in hun hart kunnen sluiten.

 

 

Mijn ervaring met Lianne was erg prettig, ik heb leuk contact met haar mogen hebben en volg haar al tijden op haar socials. Lianne is een inspirerende, zelfverzekerde vrouw die een mooie kijk heeft in het omvormen van iets negatiefs naar iets positiefs. Voor haar nieuwe boek heb ik deel mogen nemen aan haar blogtour. Bekijk mijn recensie onder het kopje boeken als je nieuwsgierig bent naar mijn mening. Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten en service van Lianne? neem dan ook een kijkje op haar website. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.