Inge van Prooijen - Zonder Angst

Uitgeverij de Crime Company

Pagina's 300

Bindwijze paperback

Prijs 19,95

ISBN of EAN 9789461096807


'Ik knik, ik ben misselijk, denk ik. Ik wil het zeggen maar er komt geen geluid uit mijn mond.'

 

Het verhaal

Cleo is een zelfstandige vrouw die heeft gekozen om van haar ervaringen haar beroep te maken. Zij is een praktijk begonnen om cliënten van hun angsten af te helpen. De praktijk heeft een toepasselijke naam: Monsters onder mijn bed. Privé gaat het Cleo niet altijd gemakkelijk af, ze voelt wat druk op haar relatie ontstaan en ook vriendschappen onderhouden is niet haar sterkste kant. Hierdoor legt zij haar focus voornamelijk op haar praktijk.

Dan is daar die ene dag die haar leven op de kop zet. Ze ontmoet Julia, een cliënt die angsten heeft voor stalking en hier hulp voor zoekt. Cleo voelt vanaf de eerste ontmoeting een enorme drang om haar te willen helpen. Hierdoor verliest zij soms haar professionele visie op alles. Het is dan ook snel duidelijk dat Cloe steeds meer moeite krijgt om privé en werk te scheiden van elkaar. Hoe ver ben je in staat om een cliënt te willen helpen? en in hoe ver is het daadwerkelijk helpen?

 

Mijn mening

Een ontknoping waar ik nog steeds de kippenvel van voel over mijn armen en de haartjes in mijn nek van overeind gaan staan. Het is een spannend boek waarin je alle kanten op gaat. Cleo is een mooi personage en de schrijfster heeft haar kennis van de psychiatrie goed gebruikt voor het bekrachtigen van de rode draad in het verhaal.

Het verhaal heeft een mooie balans tussen privé en werk en het is ook duidelijk wanneer de grens ertussen steeds meer vervaagd. De obsessie van Cloe voelt soms geforceerd maar het creëert wel hele logische ontwikkelingen wat van invloed is op alles. Het verhaal is spannend en door de korte hoofdstukken is het moeilijk opzij te leggen.

Voor mij miste ik soms alleen wat meer visie vanuit de cliënt Julia. Misschien dat het een leuk idee is voor Inge om daar een deel 2 van te maken (Julia haar kant), zou mij zo tof lijken. Zelf heb ik enorm genoten en zou ik dit boek zeker aanraden als je van spanning en mindfuck houdt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.