Volg je hart - Michelle Sikking

Uitgeverij Loft Books

Pagina's 233

Bindwijze e-book

Prijs 5,99

ISBN of EAN 1230006000813


'Haar lange blonde haren zijn opgekruld en vastgezet. Het is muisstil, terwijl iedereen naar haar kijkt'

 

Het verhaal

Welkom in Adawyth, een sprookjesachtig Koninkrijk, waar je kennis maakt met prins Charles. Een charmante en zeker zeer elegante jonge man die de hoop op ware liefde heeft opgegeven. Toch komt zijn 18de verjaardag eraan en verwacht zijn vader, de koning nu toch dat hij een dame gaat uitzoeken. Hiervoor organiseert de koning een bal met vrouwelijke genodigden die allemaal geschikt zouden zijn voor zijn zoon. Charles snapt zijn vader heel goed maar wil dit alleen onder 1 voorwaarde, dat het een gemaskerd bal zal gaan worden. Tijdens het bal is er een dame die zijn aandacht trekt, is zij daar met dezelfde intenties als alle andere dames? Gaat dit sprookje zijn welbekende 'happy ending' krijgen?

 

Mijn mening

Wat is Adawyth een prachtige wereld om in te duiken. Michelle had direct mijn aandacht toen ik door kreeg dat het verhaal is geschreven vanuit een mannelijke vorm. Dit vind ik enig omdat vaak de 'sprookjes' verhalen worden verteld door de prinses. In het begin had ik een beetje een voorspelbaar gevoel maar halve wegen het boek verdween dat toch door een aantal verassende plottwisten.

Het verhaal is sierlijk en ondanks het sprookjes gevoel is het helemaal niet zweverig. Er gebeurt veel en ook ieder personage dealt met zijn of haar eigen struggles die toch ook mooi samen komen. Door de vele emotionele gebeurtenissen in het heden en uit het verleden krijgt het verhaal toch de nodige diepgang.

Een lekker verhaal dat mij dan ook heel erg benieuwd maakt naar het andere boek van Michelle genaamd Adawyth. Volg je hart kun je als een vervolg daarop lezen maar ook heel goed als een stand-alone.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.