Esther Verhoef - Facade

Uitgeverij Prometheus Amsterdam

Pagina´s 351

Bindwijze Paperback

Prijs €19,99

ISBN of EAN 9789044641196


'Ze had pijn nodig om tot het besef te komen dat het menens is.'

 

Het verhaal

Iris is een jonge, alleenstaande moeder die toe is aan een welverdiende vakantie. Komt dat even goed uit aangezien zij de auto Toet nog naar de andere kant van Europa moet rijden. Toet is de auto van haar moeder die voor de liefde naar het buitenland is verhuist. Dit is een geweldige kans om er een mooie roadtrip van te maken. 

 

Iris vindt het spannend aangezien zij nog nooit eerder in haar eentje zo'n lange reis heeft gemaakt. Toch is zij van mening dat het haar goed zal doen, even haar hoofd leeg maken. Haar zoontje Levi zal op de camping verblijven bij Bo, de goede vriendin van Iris. Na een week zal hij worden opgehaald om de andere 2 weken bij zijn vader te verblijven. 

 

Iris haar reis krijgt een vreemde wending wanneer zij de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa in laat stappen. Haar reis krijgt plots een hele romantische wending. Maar wie is die Mischa eigenlijk? Is hij wel wie die zegt dat hij is?

 

Mijn mening

Weer een hartstikke mooi boek van Esther Verhoef. Buitenom dat het spannend is leef je ook oprecht mee met het hoofdpersonage. Telkens denk je te weten welke kant het op zal gaan maar juist dan wordt je verrast door het onverwachtse. Het boek heeft een super mooie kaft waardoor je al hoge verwachtingen krijgt, deze worden ook zeker waar gemaakt.

 

Door de dagboek delen van het andere hoofdpersonage leer je het karakter nog beter kennen en ga je zelfs bijna medeleven voor hem ontwikkelen. Dit maakt zijn gedrag natuurlijk niet minder schandelijk. Ik had moeite om het boek soms naast mij neer te leggen omdat ik wilde weten wat er verder zou gaan gebeuren en omdat ik een grote drang kreeg om Iris te willen helpen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.