Chinouk Thijssen - Dubbel leven

Uitgeverij Clavis young adult

Pagina´s 232

Bindwijze Hardcover

Prijs €16,95

ISBN of EAN 9789044837131


'Ze is goedgekeurd, hoor. Haar wil ik wel.'

 

Het verhaal

De 17 jarige Ivy werkt zich een weg naar haar droom, om deel uit te maken van de mode industrie. Hiervoor zit zij op de modevakschool om de fijne kneepjes van het vak te leren. Haar omgeving support haar daarin. De beste vriendinnen Marsha en Kim zien haar steeds minder en beginnen zich een beetje zorgen te maken. Dit is heel logisch gezien de geheime liefde van Ivy, Sander een 23 jarige jongeman is. Zij vragen zich dan ook af wat deze Sander zo speciaal maakt dat Ivy er veel voor op het spel durft te zetten. Maar wat weet Ivy eigenlijk over hem? Telkens als de vriendinnen ernaar vragen lijken zij daar niet veel antwoord op te krijgen. Ivy is stellig en weet wat zij doet!

 

Sander daarin tegen vindt de vriendinnen van Ivy maar kinderachtig en vindt dat zij wel wat afstand kan doen van hun, ze zouden haar tegenhouden in haar ontwikkelingen. 

 

Plots komt Ivy erachter dat haar vriend wel degelijk geheimen heeft, wat bracht hem in de problemen? zijn dit nu ook haar problemen of kan zij er afzijdig van blijven. Hoe ver is Ivy bereid te gaan om haar vriend te helpen? En dan krijgt zij daarbovenop ook nog te maken met de scheiding van haar ouders. Het lijkt Ivy dan ook allemaal even te veel te worden. Hoe gaat zij zich daaruit redden? 

 

Mijn mening

Zelf was ik al een tijdje een volger van Chinouk Thijssen, daardoor zag ik al meerdere keren haar boeken verschijnen. Dit is dan wel het eerste boek dat ik van haar heb gelezen. Ik ben enorm verrast door de schrijfstijl. Het leest heel makkelijk weg. Ik vindt het ook geweldig hoe de schrijfster een welbekend probleem aan het daglicht brengt door middel van dit boek. 

 

Tijdens het lezen heb ik veel emoties ervaren zoals: woede, angst, liefde, wantrouwen en vreugde. Het is een verhaal waar bijna elke tiener meid zich wel in kan vinden. Het is een leeftijd waarbij wij vrouwen allemaal wel eens een knappere, oudere jongen interessant hebben gevonden. Ook de onzekerheden en worstelingen die je kan ervaren zijn heel herkenbaar waardoor je oprecht het verhaal ervaart en er alleen maar meer erover wil lezen. 

 

Doordat het bijna leest als een thriller vindt ik de boodschap goed overkomen. De situatie waarin het hoofdpersonage terecht komt mag niet als prettig worden ervaren. De spanning die het boek meebrengt zorgt voor nog meer nieuwsgierigheid. 

 

Wat ik ook heel mooi vindt is dat de schrijfster je echt kennis laat maken met alle personages. Zelfs met de minder aanwezige personages heb je het idee dat je een compleet plaatje kan schetsen. Dit geeft een extra ervaring voor beeldvormers die het als een video in hun hoofd afspelen. 

 

Het boek zit goed in elkaar en dat maakt het een prettige leeservaring. Er zijn geen saaie hoofdstukken waardoor je het boek even weg zou willen leggen. De opbouw in spanning klopt ook helemaal en past goed in het verhaal. De boodschap die de schrijfster heeft is voor mij heel duidelijk geworden en sluit goed aan op deze tijd. Ik kan dan ook alleen maar adviseren om jonge meiden dit boek te laten lezen. Zelf zal ik beginnen met de cliënten bij mij op het werk! Dit is een doelgroep die enorm vatbaar hiervoor is maar ik heb nog niet eerder een geschikt boek gevonden die ook op het niveau van de jongeren aansluit. 

 

Mijn eerst volgende boek van deze schrijfster is al besteld. Ik kijk er naar uit nog veel meer van haar te mogen lezen. Het was oprecht een prettige ervaring. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.