Review: Yoni stomen

Misschien een onderwerp dat voor sommige nog een beetje als ongemakkelijk kan worden ervaren maar dat is nergens voor nodig. We praten er niet vaak over maar hoe kun je nou optimaal je vagina/yoni/puni verzorgen. Niemand zit te wachten op nare geuren, veel afscheiding of een onprettige menstruatie. Dus dames, het is tijd om een aantal opties met elkaar te delen en ik zal beginnen met een optie die ik zelf sinds kort mag ervaren. 

 

Vaginaal stomen, ook wel het V-steaming of yoni stomen. Dit is ondanks zijn onbekendheid al een eeuwenoude traditie. De vrouw gebruikt de warmte van een kruidenstoom en laat deze toe in haar vagina en baarmoeder. De warmte van deze stoom opent de poriën en zorgt ervoor dat de kruiden worden opgenomen door het weefsel. Het helpt om oud menstruatiebloed los te weken. Oud bloed herken jij aan de donkere, bruine of zelfs zwart bloed tijdens de menstruatie. 

 

Zelf was ik nog geheel onbekend in de wereld van het vagina stomen. Ik kwam in contact met de super lieve eigenaresse van www.fanct.com die mij tips gaf en hielp met het samenstellen van een juist stoomprogramma dat bij mij past. Ook vroeg zij mij een nieuw product te testen! 'ladies I tell you, give it a chance' dit kan echt live changing zijn

 

Bij fanct bieden zij op dit moment 4 verschillende kruiden mixen aan: rustic rose, loving lavender, optimistic orange en mesmerizing. Zelf ben ik gegaan voor de loving lavender, dit is een anti bacteriële kruidenmix voor bij nare geurtjes en overmatige afscheiding. Dus voor....

- Onaangename geurtjes 

- Verandering van kleur of structuur afscheiding

- Verstrakken van de vagina ( met kruiden die de vagina extra verstrakken) 

- Overmatige afscheiding 

- (Chronische) Blaasontsteking 

- BV ( ook in het geval het een steeds terugkerend probleem is ) 

- Schimmelinfectie

- Bekkeninstabiliteit ( Alleen als dit het geval is na de bevalling) 

- Ongewenst Urineverlies

- Verstrakken spieren 

- Lage libido 

is dit een absolute aanrader. Twijfel je? neem dan zeker contact op met de fanctlijn voor meer informatie of een gepersonaliseerd programma. 

 

Hoe het werkt? 

Je warmt het zakje die je hierboven op de afbeelding ziet op in een pannetje kokend heet water, dit doe ik zelf ongeveer 10 minuutjes. Vervolgens schenk je het vocht met het zakje in je zitje. Laat het even een beetje afkoelen tot de stoom een verdraagbare temperatuur geeft, dit kun je voelen door je hand er boven te houden. Vervolgens plaats je jezelf boven het zitje en blijf je zo 10 tot 15 minuten erboven zitten. Thats it! hartstikke simpel toch?

 

Als het stomen nieuw voor je is wordt er aangeraden om eerst 3 dagen achter elkaar te stomen voor een optimale werking. Alleen tijdens dag 1 merkte ik dat ik lichte krampen ervaarde in de eerste 3 minuten. Maar daarna voelde ik mij geheel tot rust komen. Ik heb ook de eerste nacht een enorme drang gehad om te plassen maar dit is juist goed omdat je lichaam zo de afvalstoffen verwijderd uit je lichaam. Het is tenslotte wel een soort van detox.

 

Ik ben nu inmiddels een week verder en moet zeggen dat ik enorm verast ben. Ik heb nauwelijks tot geen last meer van overmatige afscheiding en nare geurtjes. Zelf mijn ochtend urine ruikt totaal niet sterk meer. Vandaag is ook mijn menstruatie begonnen en ik moet zeggen, ik heb nog nooit zo'n helder bloed verloren als nu, het is een mooie rode kleur zonder propjes. Mijn menstruatie klachten zijn er ook niet zoals normaal was, ik ervaarde altijd een enorme pijn in mijn onderrug en buik. Mentaal heeft het ook zeker iets met mij gedaan. Ik voel mij sterker en zelfverzekerder. Wat mooi meegenomen is natuurlijk. 

 

Ben jij nieuwsgierig wat het yoni stomen voor jou kan betekenen? neem contact op met de fanct support lijn 06 17 01 68 40. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.