Julienne Brouwers - Ziek van jou

Uitgeverij JB uitgeverij

Pagina's 267

Bindwijze e-book

Prijs 4 ,99

ISBN of EAN 9789083034867


'Sorry. Het kan echt niet wachten. er is er weer eentje. Een patiënt met stralingsziekte.'

 

Het verhaal

Faye is een zeer ambitieuze vrouw die graag zelfstandig is. Zij is enorm gefocust op haar carrière als onderzoeker in een ziekenhuis en werkt daar aan nieuwe behandelingen die het gevecht tegen kanker aan gaan. Faye lijkt het allemaal goed voor elkaar te hebben sinds haar terugkeer naar Nederland. Maar dit lijkt abrupt om te slaan als het goed mis gaat tijdens een behandeling. Plotseling overlijden patiënten nadat zij lijden aan een overdosis radioactieve straling. Door de noodlottige gebeurtenissen loopt zij ook haar ex Jim weer tegen het lijf. Hoe zal hij gaan reageren aangezien hij haar niet meer heeft gezien nadat zij is gevlucht naar Nederland.

 

Zodra het ziekenhuis onder vuur komt te liggen door de media worden er abrupte keuzes gemaakt. Een daarvan is dat Faye thuis af moet wachten hoe de zaak zich verder zal ontwikkelen. Ze wordt op non actief gezet. Haar beste vriendin, haar steun en toeverlaat Karlijn staat dan ook direct voor haar klaar en onder het genot van een wijntje komen zij tot de conclusie dat het niet gaan om het falen van het ziekenhuis, nee iemand heeft het op Faye gemunt. Ach, dronkenmanstaal.. wie kent het niet?

 

Als je dan denkt dat je het allemaal gehad hebt en het echt niet meer erger kan, staan er plots 2 rechercheurs op de stoep. Zij komen niet alleen verhaal halen. 'Mevrouw Faye Smeets, u wordt gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan de moord op ziekenhuispatiënten.' 

 

Mijn mening

De schrijfster Julienne was voor mij nog onbekend, dit is dan ook mijn eerste ervaring met haar schrijven. Het is een interessant verhaal en gezien de medische achtergrond van de schrijfster ook erg passend. Je kunt dan ook zeker merken dat zij de nodige kennis heeft en dit gebruikt heeft om haar verhaal vorm te geven. Soms miste ik wat meer gelijkwaardige diepgang over de personages als over de medische gebruiken. Faye waaruit het verhaal verteld wordt bleef wat onbekend voor mij terwijl als ik in een ik vorm lees ik het wil kunnen voelen. Dit miste ik dan ook wel, verder was het een interessant verhaal en had ik uiteindelijk ook echt niet verwacht dat het verhaal de kant op zou gaan die het doet. 

 

Het boek leest gemakkelijk weg, begrijpelijke taal en niet te veel ingewikkelde medische uitspraken. Er komen al snel vele vragen op in gedachten waardoor het moeilijk is om het boek opzij te leggen. de vraagtekens worden alsmaar groter tijdens het lezen. Wat speelt zich allemaal af in dat ziekenhuis? Enorm spannend vond ik het niet, ik kreeg er geen rillingen van over mijn lijf. Toch ben ik blij dat ik het gelezen heb en ik denk dat er zeker meer potentie in zou kunnen zitten. 

 

Het lezen of radioactieve straling was voor mij nieuw. Enorm leuk hoe het gebruikt wordt want ik denk dat dit onderwerp het verhaal juist die unieke twist geeft. Ook het plot was verassend en had ik totaal niet aan zien komen. Het privé leven en de zakelijke wereld van Faye lopen goed met elkaar samen wat het in het geheel dus een aangenaam boek maakt. Het lijkt mij dan ook erg leuk om vaker een verhaal van de schrijfstel te lezen en hopelijk de groei mee te mogen maken die zeker mogelijk is. Ben jij benieuwd geworden naar ziek van jou? en wil jij graag weten wat voor mysterieus de schrijfster jou wil laten ervaren? 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.