Emmelie Arents - Amarant

Uitgeverij Hamley Books

Pagina's 320

Bindwijze hardcover

Prijs 20,99

ISBN of EAN 9789464510072


'Ik wilde dat ik ze kon vrijlaten,' mompelde ik, eerder tegen mezelf dan tegen Alice.

 

Het verhaal

Amarant, de nieuwe en veilige wereld die is afgesloten van al het gruwelijks dat zich daar buiten bevindt. De Leider Derix Silas is niet altijd even geliefd door de keuzes die hij maakt om 'zijn' volk te beschermen. De heer Silas doet zijn uiterste best om het SEOS virus uit te roeien, het virus dat steeds meer slachtoffers eist. Maar wie beschermt hij in werkelijkheid? 

 

Binnen de muren van Amarant wonen Ceda en Arelle. Arelle komt uit de laagste klasse van de samenleving. Haar leven draait om het zo gezond mogelijk houden van haar lichaam. Er kan zomaar een moment ontstaan waardoor zij opgeroepen zal worden om haar organen te doneren. Het zint Arelle helemaal niet als het gaat om de regels opvolgen. Zodra zij dan ook kennis maakt met dokter Alan wordt de drang om regels te negeren steeds groter. Ceda is een creatie van haar maker, een maker die andere intenties heeft gehad bij het ontwikkelen van haar. Dit lichaam was er niet om te schenken aan een Imperial, dit lichaam diende voor zichzelf. Vanaf de eerste minuut weet Ceda wat het is om te vechten tegen het systeem, het systeem van Derix Silas.

 

Ceda en Arelle hebben veel gemeen en zullen er beide alles voor over hebben om Amarant en zijn volk te redden van de duistere plannen van Derix Silas. Maar zelfs met de verzetsgroep STORM zal dat waarschijnlijk nog niet heel gemakkelijk gaan zijn. Gaat het ze lukken om zichzelf en hun naaste te bevrijden? 

 

Mijn mening

Wat was ik nieuwsgierig naar dit boek, vanaf de bekendmaking trok mij dit al heel erg aan. Het is een dystopische young adult met de juiste dosis humor, liefde, vriendschap en spanning. Alle elementen zijn goed uitgewerkt en de schrijfstijl is enorm prettig om te lezen. Het verhaal is heel erg goed opgebouwd en enorm verassend. Al snel vallen de puzzel stukjes op zijn plek en wordt je omver geblazen door de wending die het verhaal krijgt. Het verhaal is meeslepend en gedetailleerd waardoor je het geheel als een film voor jezelf kan afspelen. 

 

Er wordt in het verhaal duidelijk onderscheid gemaakt tussen rijk en arm, leven en sterven en de keuzevrijheid die je als mens hebt. Het schetst een mooi beeld van een wereld waar de macht compleet in handen van een persoon ligt en wat zo iemand daar mee kan aanrichten. Het verhaal heeft mooie personages en laat genoeg ruimte over voor eigen interpretaties. Er is grotendeels geschreven vanuit 2 perspectieven, die van Ceda en van Arelle. Dit is heel erg mooi gedaan en geeft een enorme toevoeging aan het verhaal. 

 

Dit boek is dan ook absoluut een aanrader voor iedere young adult/dystopische boeken liefhebber. Emmelie heeft mij verbaasd met haar creatieve en magische schrijfstijl en ik kan wel zeggen dat ik graag had gewild dat het boek 3 maal zo dik was want na 2 avonden was ik er ook echt al doorheen. Het is een verhaal dat je door wil lezen, je wil antwoorden op de vragen die ontstaan en je wil het mysterie opgelost hebben. En dankzij de prachtige cover kan ik hem mooi tentoon stellen in mijn boekenkast. Kortom, een pareltje die je na mijn mening zeker gelezen moet hebben.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.