Theo-Henk Streng - Dochter van de onderwereld

Uitgeverij H!P Publishing

Pagina's 92

Bindwijze e-book

Prijs 3,99

ISBN of EAN 9789493266933 


'Dit is genoeg om de halve politiemacht van Rotterdam achter de tralies te krijgen.'

 

Het verhaal

Nikki Verdonk, een jonge dame in de bloei van haar leven. Een ondeugende meid die zich niet altijd even graag aan de regels houdt. Daarnaast heeft zij ook nog eens het geweldige geluk dat zij de dochter is van een grote drugscrimineel. Al meerdere malen weet haar vader op het nippertje te ontkomen aan zijn straf, tot plots het afschuwelijke nootslot toeslaat. Een liquidatie van ongekend niveau, eentje waarbij zij heel erg zeker wilden weten dat het slachtoffer niet meer zou opstaan. 

 

Nikki komt steeds meer te weten over het vuile wereldje van haar vader, ook dat hij meer vijanden bleek te hebben dan geliefde. Maar Nikki Verdonk zou haarzelf niet zijn als zij niet het onderste uit de kan zou willen halen, meer zou willen weten ook als dat gevaren met zich mee kan brengen. Ze gaat dan ook op onderzoek uit en komt tot schokkende conclusies, helaas is de waarheid soms heel erg hard en confronterend. Toch staat zij er niet helemaal alleen voor, een goede school vriend Jim blijkt naast goed gezelschap ook nog best wel goed van pas te komen. 

 

Wie heeft de liquidatie op zijn of haar naam? en waarom? Nikki moet en zal erachter komen. 

 

Mijn mening

De cover trekt al direct de aandacht, mysterieus en toch ook beeldvormend. Het verhaal begint ook direct, meteen is er al spanning in alle hoeken te vinden. Het is een YA van niet heel veel pagina's waardoor het verhaal versneld wordt verteld. Wel maakt het dat enorm interessant voor de jeugdige lezers. Het verhaal van Nikki is enorm prettig te lezen, haar personage is mooi en sterk neergezet. Nikki maakt natuurlijk veel mee, ondergaat verschillende emoties en maakt kennis met het volwassene leven. Ondanks alle emoties probeert Nikki zich toch vlak te houden naar andere en misschien ook wel naar haarzelf. Dit zijn onderwerpen die veel jongeren zullen herkennen. 

 

Soms ging het mij allemaal iets te snel, 3 locaties op 1 pagina... Maar alleen daardoor denk ik dat de schrijver alles kon vertellen wat nodig was. Wat mij betreft had het verhaal dan ook iets langer mogen zijn en iets rustiger uitgewerkt. Dan had ik ook graag meer kennis gemaakt met de personages wat nu toch wat oppervlakkig bleef. Doordat het boek verassend is en veel spanning heeft denk ik dat het daarmee het verhaal toch een niveau hoger heeft weten te plaatsen. 

 

Door de goede opbouw van spanning en de juiste dosis mysterie is het toch een krachtig verhaal. Uniek hoe de schrijver de onderwereld heeft weten te betrekken op een jeugdig niveau. Dit verhaal zal ook zeker in de smaak vallen bij de jongeren die al niet heel graag lezen. Het is letterlijk kort maar krachtig. Wanneer je eindelijk denkt te weten hoe en wat, verrast de schrijver je weer met een compleet nieuw plot. Dit boek is dan ook absoluut aan te raden voor de jongere lezers. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.