Mirjam Mous - Otis' redding

Uitgeverij Best of YA | Unieboek | Het spectrum bv

Pagina's 304

Bindwijze Hardcover

Prijs 20,99

ISBN of EAN 9789000381050


'Ik herhaal: ga alsjeblieft niet naar het Jagershuis. Anders loopt het verkeerd met je af.'

 

Het verhaal

Melvin en zijn broer Otis zijn urban explorers, zij bezoeken stiekem verlaten gebouwen zoals: oude ziekenhuizen, fabrieken en vergeten villa's. Zij fantaseren graag over de mensen die er tijd hebben doorgebracht en brengen hun avonturen graag in beeld voor de volgers van hun social media kanalen. Dan tijdens een hardloop ronde in het Liesbos ontdekt Otis hun volgende project: een verlaten woning die hij het Jagershuis noemt. Zodra de heren op het punt staan om deze locatie verder te ontdekken slaat het noodlot toe. Otis wordt aangereden als hij richting zijn auto loopt. Melvin ziet het allemaal gebeuren en krijgt te horen dat er het vermoeden is dat er opzettelijk in is gereden op zijn broer. 

 

Door alles wat er op hem af komt besluit hij afleiding te gaan zoeken. En wat is er nou een betere afleiding dat het geplande onderzoek naar het Jagershuis zelf uit te voeren. Door het handige logboek van zijn broer weet hij waar hij moet gaan zoeken. Hij verzameld alle moed bij elkaar en zijn benodigdheden om op pad te gaan. Al snel kan hij de locatie vinden en is hij ervan overtuigd dat het hem gaat lukken, ook in zijn eentje. Maar Melvin vindt veel meer dan alleen een Jagershuis, hij komt tot de conclusie dat er een mogelijkheid is om Otis nog te redden. Wat zou jij doen als je weet dat het lot van je broer in jouw handen rust?

 

Mijn mening

Otis' redding was voor mij een kennismaking met de schrijfster Mirjam Mous. Haar manier van schrijven is bewonderingswaardig. De manier hoe zij je vanaf de eerste bladzijde al meeneemt in een spannend en mysterieus verhaal is werkelijk een talent te noemen. Het verhaal is geschreven in twee perspectieven waar ik niet te veel over los kan laten en je echt zelf moet ontdekken. Het leest erg aangenaam en je vliegt er werkelijk zo doorheen. Ook de manier hoe er gebruik is gemaakt van een logboek voegt een enorme toegevoegde waarde aan het verhaal. Er zijn prachtige personages in het boek die allemaal een reden hebben om aan bod te komen. 

 

De manier hoe Melvin zijn personage is geschreven is prachtig, de jongeman krijgt veel voor zijn kiezen en moet belangrijke keuzes maken die van invloed kunnen zijn voor iedereen. De passie, strijdlust en wanhoop zijn goed te voelen door dat deze zo sterk omschreven worden. Het avontuur en alle mysteries die daarbij komen kijken maken het verhaal enorm spannend en zorgen ervoor dat je het boek moeilijk opzij kan leggen. De cover van het boek en de sfeer die het geeft sluit dan ook helemaal aan op het verhaal. 

 

Het is een spannende young adult thriller die ik zeker kan aanraden om eens te lezen. Het is een verassend en origineel verhaal waar veel tijd en aandacht is besteed aan de details. Wanneer je het boek leest gaan er puzzelstukjes op zijn plek vallen en het plottwist was voor mij enorm onverwachts. Het was aangenaam om over de schouder van Melvin dit avontuur te mogen hebben beleven. Zoek jij een interessant en nieuw verhaal wat je nog niet eerder bent tegengekomen? Lees dan zeker Otis' redding en laat je meenemen door de schrijfkunst van Mirjam Mous. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.