Jennifer L. Armentrout - Schaduw in het vuur

Uitgeverij Zomer en Keuning

Pagina's 604

Bindwijze paperback

Prijs 25,00

ISBN of EAN 9789020550375


'Alles in me schreeuwde dat ik moest liegen. De drang tot zelfbehoud was zo sterk, die leek alles te overstemmen. Het zou het verstandigste zijn om te liegen, maar ik had daar zo'n genoeg van.'

 

Het verhaal

Seraphine ook wel Sera genoemd is geboren met de titel prinses maar groeit op als de maagd. De maagd heeft maar een taak/doel, het verleiden van de oergod van de dood om hem vervolgens om te brengen. Nyktos is zijn naam en net als de andere goden staat ook hij als niet enorm vriendelijk bekent. Haar hele leven staat dan ook in het teken van de voorbereidingen, waarbij het beoefenen van de vechtkusten erg hoog in het programma staan. Daarnaast is het leven erg simpel, ze mag niet aangeraakt worden of onnodig met anderen spreken. Daarnaast is zij vrij gesproken van haar titel als de prinses en hebben haar stief broer en stiefzus de titel en daarbij komende taken overgenomen. 

 

Maar tijdens het wachten op haar oergod leert zij onverwachts een andere god kennen, een die zij As mag noemen. Ze raakt erg nieuwsgierig naar deze enorm aantrekkelijke man en loopt ook zeker niet weg voor de gevaren die dat met zich mee brengt. Sera raakt in de war van alle gewenste en ongewenste gevoelens. Ze kan toch niet afwijken van haar doel? Hoe moet het volk en zij anders overleven als er geen einde komt aan het Rot dat zich verspreidt over de akkers van het land? 

 

Mijn mening

Schaduw in het vuur is het eerste deel van de flesh and fire serie. Deze serie is een spinn off van de wel bekende serie uit bloed en as. Het boek is los te lezen maar ik zou het toch aanraden om eerst te eerste 3 delen van de uit bloed en as serie te lezen. Dit omdat je het verhaal en de wereld maar ook de personages beter zal begrijpen. Daarnaast is het een perfecte aansluiting op die drie delen. 

 

Vanaf het begin tot het einde ga je enorm meeleven met Seraphine, zij is een sterke vrouw die tegelijkertijd ook een enorme mentale strijd voert. Sera zou graag haar eigen leven willen invullen en ondanks haar beperkingen probeert zij dat op de enige mogelijke manier. Dit toont voor mij wel echt aan hoe prachtig dit personage is, zelf zo beperkt zijn en toch de enige vrijheid die zij heeft opgeven om anderen te helpen. Jennifer zet personages op papier die zo krachtig zijn, ieder op hun eigen manier. Ook de heer Nyktos is verassend, je leert hem kennen als iemand die je eigenlijk graag op afstand zou willen houden maar na mate je verder in het verhaal komt ga je ook van dit personage houden. 

 

Wederom heeft ook dit boek een versneld einde waarbij je het boek niet meer weg kan leggen, hierdoor heb ik de laatste 200 pagina's ook in een ruk uit gelezen. De erotischere stukken waar de schrijfstijl van Jennifer wel bekend om staan vallen hier eigenlijk wel mee, het is nog enorm opbouwend en soms daardoor wat realistischer dan hoe het in de uit bloed en as serie aan toe gaat. Na alle boeken die de schrijfster inmiddels al heeft uitgebracht zou je bijna verwachten dat het niet meer beter kan maar hier moet ik mijzelf meteen corrigeren want WAUW dit boek is fantastisch. De balans tussen strijd, erotiek, magie en toch ook realistische dilemma's zijn perfect. 

 

Zelf raad ik aan om dit boek aansluitend te lezen op de bloed en as serie. Mijn advies is dan ook om ze in de volgende volgorde te lezen: 

- Uit bloed en as

- Rijk van vlees en vuur

- Kroon van gouden beenderen

- Schaduw in het vuur

 

Daarnaast verdient de Nederlandse uitgeverij Zomer en Keuning ook wederom weer mijn complimenten voor het neerzeten van een prachtige Limited Edition. Zij maken er keer op keer weer een prachtige eerste editie van. Wil jij deze niet missen dan zou ik snel die van jou bestellen, want natuurlijk hoop ik dat jullie dit boek ook gaan lezen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.