Matthew X. Dyer - Het verdwenen woud

Uitgeverij Best of YA | Unieboek | Het spectrum bv

Pagina's 304

Bindwijze Hardcover

Prijs 20,99

ISBN of EAN 9789000381050


'Ik herhaal: ga alsjeblieft niet naar het Jagershuis. Anders loopt het verkeerd met je af.'

 

Het verhaal

Nomos, een wereld vol zwevende eilanden dat ooit een grote wereld was. Helaas was dat voor de ramp die plaats heeft gevonden en zij herdenken op de blauw licht dag . Inmiddels zijn zij goed hersteld en is er een heel systeem ontwikkeld om alle steenwolken leefbaar te houden.

Het verhaal is opgedeeld in meerdere delen en wordt voornamelijk verteld door Sol en Sascha. Soms komen er ook hoofdstukken voor die gaan om andere personages. Sascha is door onprettige omstandigheden plots woudmeester geworden van Waterwoud. Tijdens het uitvoeren van de taken die daarbij komen kijken doet Sascha een grote ontdekking. De acties die hij neemt vormen een gevaar voor heel de samenleving, wat ze nog niet weten is dat Sascha vecht tegen iets dat een nog groter gevaar kan worden voor Nomos. Sol daarintegen is op een missie, eentje om de acties van Sascha ongedaan te maken. Tijdens alle grote gevaren maken zij beiden de grootste avonturen mee. Kunnen zij hun geliefde wereld redden? of versnellen zij juist de ondergang?

 

Mijn mening

Het boek is enorm spannend en er gebeurt zo veel maar dit maakt het verhaal helemaal niet langdradig. De schrijver heeft talent om gedetailleerd te schrijven en heeft daarmee een prachtige wereld neergezet. Het verhaal staat sterk en ondanks dat er vanuit meerdere personages verteld wordt is het totaal niet storend. In het begin moest ik wel even in het verhaal komen, er is veel informatie en world building wat wel nodig is voor de rest van het boek. De hoofdstukken zijn niet langdradig wat het lezen lekker vlot maakt. Ook gebeurd er best wel snel van alles en nog wat dat maakt dat je graag door wil lezen.

Het was soms wel lastig in het begin om de dagboek delen van Sascha te lezen omdat ik er niet echt een dagboek gevoel van kreeg. Toch is het een spannend verhaal wat ervoor zorgt dat je op je hoede blijft en het mysterie wil ontrafelen. Een spannende YA fantasy-roman van Nederlandse bodem.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.