Saskia Oudshoorn - Toeval bestaat niet

Uitgeverij Saskia M.N. Oudshoorn

Pagina´s 78

Bindwijze E-book

Prijs €1,99

ISBN of EAN 1230004023838


'Verdomme. Dit gaat niet echt zoals ik bedacht had'

 

Het verhaal

De lockdown lijkt over te zijn maar zo ook de relatie tussen Anneloes en Emiel. Samen dachten zij het perfecte leven te leiden totdat Emiel beter zocht bij een andere vrouw. Anneloes is samen met een flinke restschuld en wat persoonlijke spullen verzocht om te vertrekken uit het huis. 

 

Anneloes lijkt niet op te geven, naast haar gewoonlijke baan bij een reclamebureau begint zij met een bijbaantje in een snackbar. Zij wil zo snel mogelijk van haar schuld af zijn zodat zij geen verbintenis meer heeft met Emiel. Ze verblijft nu in een flatje waar ze hoopt niet heel lang te hoeven wonen. 

 

De tijd gaat voorbij en het leven van Loes lijkt alleen nog maar te draaien om haar werk. Haar vriendinnen zijn er klaar mee en treden op als haar persoonlijke 'spice girls'. Het wordt tijd voor een blind date! Anneloes heeft er eigenlijk geen behoeften aan maar om van het gezeur af te zijn wil ze op een date gaan. 

 

Daar is hij dan, alles behalve wat zij had verwacht! Ze hoopte op een oudere man met sandalen en witte sokken, zo hield ze rekening met een date die maar tot maximaal 9 uur zou duren. Maar Gianluca is veel meer dan dat. Hij oogt verzorgd, lijkt charmant en is eigenlijk bijna te knap om waard te zijn. Haar date Gianluca zou ook op dezelfde manier op date zijn gegaan, ook onder druk van vrienden. Maar is dat wel helemaal waar? of oefent Gianluca druk op zijn vrienden uit voor deze date? 

 

Soms lijken dingen misschien wel te mooi om waard te zijn maar dat wil niet zeggen dat ze het proberen ook niet waard zijn! 

 

Mijn mening

Ik vond het een heerlijke novelle om te lezen tijdens een strand dagje. Je leest er makkelijk door heen zonder al te veel ingewikkelde woorden. Het is een heerlijke roman die zich afspeelt in een hele herkenbare tijd. Ik kreeg tijdens het lezen dan ook wel een beetje een fifty shades of grey gevoel. Niet zo zeer door de spanning en romantiek maar door de onverwachtse, mysterieuze en natuurlijk perfecte man die ineens opduikt. 

 

Het bleef ondanks het licht voorspelbare dan toch nog een leuk verhaal. Ik denk dat vele vrouwen hier altijd wel van kunnen genieten. Welke vrouw wil nou niet een partner die bijna perfect is en je kan bieden waar je naar verlangt. 

 

Het verhaal vond ik zeker passen in deze tijd. Tijdens de COVID-19 lockdown hebben veel mensen hun relatie verbroken. Dit heeft natuurlijk allerlei redenen gehad maar deze is er zeker een die voor sommige net zo van toepassing is geweest. Zelf heb ik zorgeloos het verhaal kunnen lezen en kan ik ook terug kijken op een aanvaardbare lockdown. 

 

Hopelijk komt er nog een vervolg op deze novelle. Ik zou het heel leuk vinden als er een soort van mini serie zou ontstaan. Heerlijk om er zo nu en dan eentje bij te kunnen pakken. Ik kijk ook uit naar nog meer schrijfwerken van Saskia omdat het heerlijk weg leest. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.