Pip Lou - Slikken, kreng!

Uitgeverij Jalapeno Books

Pagina's 236

Bindwijze Paperback

Prijs 20,00

ISBN of EAN 9789082667998


' Ja maar, jij bent een vrouw. Wat moet je toekomstige vriend hiervan denken? '

 

Verhaal

Pip Lou is werkzaam als logopediste/slikexpert in het ziekenhuis. Ze kan je dan ook bij bijna elk voorkomend slikprobleem van dienst zijn. Denk aan mensen die een stuk tong hebben moeten afstaan en weer opnieuw moeten leren hoe ze de overige 70% moeten gebruiken. Hier zou je natuurlijk niet meteen aan denken maar voor Pip is dat de dagelijkse kost.

 

Pip is opzoek naar meer spanning en uitdagingen in het leven, het lijkt haar enig om de tinder wereld eens te gaan verkennen. Zodra zij haar beroep update naar slikexpert verdubbeld dit natuurlijk de aantal geïnteresseerde personen enorm. Ze willen dan ook graag weten of zij ook slikt. 

 

Het boek is een inkijk in de wereld van Pip Lou haar werkomgeving en ook heel zeker in haar behoorlijk spannende privé leven. Ik denk dat ik ook wel mag zeggen dat Pip een ultiem feministisch voorbeeld is. Zij neemt dan ook geen blad voor haar mond als het gaat over de grote vooroordelen en verwachtingen van vrouwen. 

 

Mijn mening

Dit is het eerste feministische boek dat ik heb gelezen. Tuurlijk kan ik zelf al heel goed oordelen over de huidige maatschappij en daarin de rol van een vrouw. Toen ik Pip voorbij zag komen op social media werd ik toch heel erg nieuwsgierig naar haar. Ik vindt het heerlijk om haar teksten te lezen. Alles is zo enorm herkenbaar en daardoor voel je al een verbintenis. 

 

Het boek leest enorm makkelijk weg waarbij je echt soms even stil kan staan bij de woorden die Pip in haar boek gebruikt. Het heeft mij geholpen om wat minder zwaar dingen te wegen en gewoon te gaan voor de ingevingen die je hebt (ook als vrouw zijnde). Ergens merkte ik dat ik ook met vooroordelen naar vrouwen ben gaan kijken, dat ik dacht 'ow Pip wat doe je nou.' Maar dat waren dingen wat eigenlijk normaal zou moeten zijn, wat elke vrouw eens zou moeten proberen. 

 

Het is en blijft een feit dat zodra een man verteld dat hij meerdere bed partners heeft gehad dat daar dan om wordt gejuicht, doet een vrouw zoiets dan draagt zij de rest van haar leven de naam slet met zich mee. Dit zijn dingen die zeker in deze tijd moeten veranderen. Een gender zou niet uit moeten maken wat jij wel en niet mag doen. Wat jouw rechten zijn en tot waar je toe in staat bent. 

 

Dit boek is een aanrader voor elk gender en moet je echt gelezen hebben. Het is geweldig hoe de auteur haar ervaringen gebruikt om een statement te maken. Ze deelt open en bloot (letterlijk soms) haar seksuele ervaring en de problemen waar zij tegenaan loopt met betrekking tot het vrouw zijn. Daarnaast is het geweldig hoe zij er voor kiest om de meest geweldige benamingen voor geslachtsorganen te gebruiken en alles te omschrijven zoals het is. Geen rare uitleg, nee alles recht voor zijn raap en behoorlijk gedetailleerd. Ik heb er van genoten en hoop nog veel meer van deze schrijfster te mogen lezen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.