Liesbeth de Jong - De plaaggeesten

Uitgeverij Gopher

Pagina's 229

Bindwijze Paperback

Prijs 17,50

Isbn of EAN 9789493172814


'Waar moest Paula op blazen? vroeg Matilda. 'En hoezo zit jij daar met jezelf te spelen?'

 

Het verhaal

Wat zou jij doen als jij op een dag 8 ton wint bij een loterij? Overweeg je het dan om te gaan verhuizen naar een luxe villa wijk? Arie van Putten samen met zijn vrouw Paula wel, zij willen maar al te graag in een grote, luxe villa wonen. Bill Braspenning, de nieuwe overbuurman denkt daar eigenlijk heel anders over. Wat moet dat schorem in zijn wijk? 

 

Meneer braspenning heeft al snel genoeg door dat van Putten niet veel te besteden heeft met zijn baantje in de chocolade fabriek. Hij constateert al snel dat het eigenlijk maar een arme sloeber is. Al snel gaan beide buurmannen de strijd met elkaar aan, proberen elkaars leven zo zuur mogelijk te maken. 

 

De luxe vila bewoners van de Eikenlaan beginnen deze burenruzie ook op te merken. Het is een schande voor de wijk. Maar hoe kan de buurt bijdragen om er een einde aan te maken? Een artikel? Zo gezegd zo gedaan, alleen kwam er een verzoek voor een eigen soap uit. De buurmannen stemmen ermee in, zo ieder met zijn eigen reden daarvoor. 

 

Maar gaat deze soap ervoor zorgen dat de buren dichter naar elkaar komen? of maakt dit de reden van elkaars ondergang? 

 

Mijn mening

Wat een heerlijk humoristisch boek! Ik heb nog niet vaak mee gemaakt dat ik mijzelf betrapte op het hardop lachen tijdens het lezen. Twee buren die het elkaar niet prettiger wonen maken in een luxe villa buurt. Het is heerlijk om te wachten tot een van de buren weer uit gaat halen naar de ander. 

 

Zelf was ik bang dat het typische ´meester Frank visser´ situatie zouden zijn die deze buren bezig hield. Ik was dan enorm verrast door de grappen die de buren uithaalde en de onvoorspelbaarheid daarvan. De leuke twisten die ontstaan zijn dan ook erg verassend maar maken het verhaal wel compleet. De schrijfster heeft een heerlijk gevoel voor humor wat je lekker op je af moet laten komen. 

 

De schrijfstijl is erg prettig en niet te ingewikkeld, ook zijn de hoofdstukken niet te langdradig waardoor het makkelijk doorleest. De cover daarin tegen leert mij weer dat je niet elk boek alleen daarop moet oordelen. Het zou niet mijn eerste keuze zijn geweest maar ik ben blij dat ik deze kans had aangenomen om dit boek te mogen lezen. 

 

Daarnaast vindt ik dat je het karakter van de schrijfster terug ziet in haar verhaal. Ik heb het genoegen mogen hebben om haar al een aantal keren te mogen spreken. Het oprechte medeleven en vriendelijkheid is daadwerkelijk wie zij is en op enkele manier terug te ervaren in het boek.( ik verklap niet te veel, dus ben je nieuwsgierig? dan is het boek een echte aanrader) Zelf heb ik dit boek met heel veel plezier gelezen en ik kijk dan ook erg uit naar een eventueel vervolg of gewoon een compleet ander verhaal van de schrijfster. 

Reactie plaatsen

Reacties

Liesbeth de Jong
3 jaar geleden

Lieve Linsey, ik zag net pas dat je deze prachtige recensie hebt geschreven. Ik had er geen melding van ontvangen. Mijn excuses dat ik je blog niet eerder heb bezocht. Hartelijk dank voor je moeite! Ik ben heel blij dat het weer beter met je gaat.