Valentijn Ringelberg - Voorbij het Wederwoud

Uitgeverij Hamley books 

Pagina's 239

Bindwijze Hardcover

Prijs 18,99

ISBN of EAN 9789463967273


' Jij was het. Al die tijd was jij het'

 

Het verhaal

Phaun is een Elfyn meisje dat samen met haar zieke zus Céli in het Wederwoud woont. Céli was al door vele genezers onderzocht maar niemand kon nog iets voor haar betekenen. Phaun verzorgde haar zus met alle liefde en had hier een gehele dag taak aan. Hierdoor zagen zij maar weinig van de omgeving en leefde zij in hun eigen, veilige bubbel. Een ding is zeker en dat is dat Phaun er alles eraan zal doen om haar zus een zo lang en goed mogelijk leven te geven. Zelfs als dit ten kosten gaat van haarzelf.

 

Tijdens een groot event in het Wederwoud keert Phaun haar schoonzus Noova terug als kapitein van de Compagnie. Noova besluit haar leidende rol op te geven om voor Céli te gaan zorgen. Maar Noova komt ook thuis met nieuws, nieuws dat hun leven kan gaan veranderen. Er zou een bepaald soort volk zijn dat genezende krachten zou bezitten. Helaas zijn deze al jaren geleden uitgestorven. Of toch niet?  Phaun zal voor veel moeilijke keuzes komen te staan maar besluit het avontuur aan te gaan. 

 

Tijdens haar avontuur leert zij veel nieuwe mensen kennen maar ook de harde waarheid over de raad van Vha 'Rhymn. Niet alles is zoals Phaun dacht het was. Maar zal zij genoeg krachten vinden om haar reis af te maken en te vinden waarnaar zij opzoek is? 

 

Mijn mening

Voorbij het Wederwoud is een ya fantasy met een best wel zwaar beladen thema. De chronische ziekte van Céli is het rode draad door het boek. Ik moet zeggen dat ik ook momenten had dat ik daar enorm door geraakt werd. Het deed iets bij mij op emotioneel gebied. De personages uit het boek komen geheel tot leven en ik waande mijzelf echt in het Wederwoud. De geschiedenis van Vha 'Rhymn werd subtiel gebracht wat ik erg prettig vond. 

 

Het is een spannend boek vol magie en avontuur. Het verhaal is fijn weg te lezen en eindigt met een enorme cliffhanger. De opbouw van het verhaal had van mij iets meer in balans mogen zijn. Ik had het idee dat de inleiding en kern geheel leeg gezogen waren m.b.t. de mogelijkheden en waarbij het slot er juist kort en krachtig achteraan geplaatst was. Naarmate het einde steeds meer in zicht kwam werd het verhaal ook iets meer voorspelbaar. Het was een prettig te lezen verhaal met veel emoties en mysterie. 

 

Ik ben erg te spreken over de thema´s die aan bod komen in dit boek. De genderneutraliteit, homoseksualiteit en chronisch ziekte zijn actuele thema´s die goed verwerkt zijn in dit fantasy verhaal. Het is mooi om dit terug te zien komen in de boeken wereld. Wetende dat dit een debuut boek is van de auteur kijk ik ook erg uit naar het vervolg boek. De auteur kan nog een enorme groei doorgaan en veel ervaring opbouwen wat ik graag wil blijven volgen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.