Hilda Spruit - Geestverwanten

Uitgeverij Oleander

Pagina's 198

Bindwijze E-book

Prijs 7,95

ISBN of EAN 9789082622508


'Oppassen Mickey! Niet bang zijn, laat hem niet winnen!'

 

Het verhaal

Merthe verblijft samen met haar vriendinnen Anouk en Fenneke in een vakantiehuisje nadat zij te horen heeft gekregen dat zij een adoptie dochter is. Zij zit dan ook vol met vragen waarvan zij het gevoel heeft dat zij het bij niemand kwijt kan. Dan besluiten de dames een avond te besteden aan het welbekende spel: flesje draaien. Merthe hoopt hier antwoorden te krijgen en de vriendinnen zoeken graag de spanning mee op. Er verschijnt bij hun een gedaante dat zich voordoet als een jonge dame. Het blijft een beetje vaag maar de meiden worden wel degelijk een kant op gestuurd, een kant waar meer antwoorden voor Merthe klaar liggen. Is dit het avondtuur waar de meiden op hopen? of gaan zij een ongelukkig noodlot tegemoet? 

 

Tijdens de zoektocht naar antwoorden ontdekt Merthe veel meer, ook over haarzelf en de adoptie familie. Zo blijkt Merthe gevoelig te zijn voor spiritualiteit en altijd al een soort van 6 de zintuig te hebben gehad. Zal dit avontuur haar gave versterken of zal het Merthe breken? En zal dit betekenen dat de levens van betrokkenen voor altijd gaan veranderen? Merthe is een dame die staat achter haar keuzes en zich geheel overgeeft aan het uitzoeken van het verhaal achter haar adoptie. 

 

Mijn mening

Een indrukwekkend verhaal waarbij ik het heel mooi vind dat de schrijfster aandacht wil besteden aan het thema spiritualiteit en de gevaren hierbij. Wat mij ook enorm aanspreekt is het 2 de thema, over de adoptie. In deze tijd is het normaal om over deze veel al onbesproken thema's te spreken maar dat gebeurt nog veel te weinig in mijn ogen. Het is iets waar verschillende jongeren zich graag in verdiepen of er zelf mee kampen. Dit boek is dan voor mij een absolute aanrader, het stuurt aan niet bij de pakken neer te gaan zitten en ook om realistisch te blijven en het niet altijd alleen maar goed afloopt. 

 

De schrijfster heeft een fijne schrijfstijl wat goed te lezen is voor de jongeren doelgroep waar dit boek voor dient. De personages zijn duidelijk en de rollen komen allemaal goed tot hun recht. Wel vond ik het nog wat lastig om een beeld van de meiden te krijgen met betrekking tot uiterlijke kenmerken. Het verhaal bouwt zich goed op ondanks de meerdere thema's, deze lopen goed in elkaar over en zijn goed met elkaar verbonden. Er zitten stukken in waar je menselijkheid de overhand neemt en je zo nu en dan een traantje moet wegpikken. Ik heb ook meerdere keren een kippenvel gevoel gehad. 

 

Ondanks dat ik mijzelf niet veel bezig hou met spiritualiteit vind ik het wel goed dat het besproken word met jongeren. Kinderen zijn graag opzoek naar avonturen en ontdekken graag dingen waarvoor zij gewaarschuwd worden. Ook vind ik het heel tof dat de schrijfster aan het einde van haar boek nog wat extra uitleg geeft over het verschil van spiritualiteit en hoog sensitiviteit. Al om al vind ik het een top boek en is het zeker aan te raden als je jong bent en graag leest over spannende en gevoelige onderwerpen. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.