Tamara Arts - In het duister

Uitgeverij Hamley books

Pagina's 302

Bindwijze Hardcover

Prijs 18,99

ISBN of EAN 9789463967686


´Deze wereld is geen plek voor speciale mensen zoals wij. De mensen begrijpen ons niet, wij kunnen het veel beter hebben.´

 

Het verhaal

Vijf vrienden met weinig budget voor een luxe vakantie besluiten om te de vakantie samen door te komen in een huis dat is geërfd is door een van de jongeren. Eenmaal aangekomen in de Ardennen worden de jongeren overvallen door een onheilspellend gevoel. Het vakantiegevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon. De zon verdwijnt ook letterlijk heel snel zodra er een flinke storm op komt dagen die de jongeren dwingt om binnen te blijven. De vrienden gaan niet bij de pakken neer zitten en durven de uitdaging aan te gaan om er toch nog een onvergeetbare tijd van te maken. 

 

Het huis is niet geheel wat zij verwacht hadden en je kunt duidelijk zien dat er al jaren geen onderhoud meer is gepleegd. De vrienden pakken wat zij nodig hebben en beginnen met een grote schoonmaak. Nu kan het dan echt beginnen, VAKANTIE. Maar al snel keert de sfeer om zodra er grote geheimen op tafel komen te liggen. Niet alleen de geheimen maar ook vele onverklaarbare situaties staan de jongeren te wachten. 

 

Wat weten zij eigenlijk van het huis, wat heeft zich hier afgespeeld en wie hebben hier gewoond? Een mysterie dat de jongeren ongewild bezig gaat houden. Een keuze hebben ze al niet meer sinds het moment dat ze binnen de poorten zijn getreden. 

 

Mijn mening

Dit boek heeft mij een aantal keren wel degelijk de rillingen gegeven. Wat een verhaal! Het boek is voortgekomen uit de angsten en nachtmerries van de schrijfster. Zij heeft zich goed verdiept in het onderwerp en de thema's die zich afspelen in het boek. Het boek lees je vanuit het oogpunt van de de vrienden en elk hoofdstuk is zo aan iemand gekoppeld dat je het beleefd vanuit dit personage. Dit heeft de schrijfster heel mooi gedaan omdat het verhaal wel door blijft lopen en je niet telkens de momenten van 5 kanten moet lezen. 

 

In het begin vond ik het wel wat lastig om de personages te onderscheiden. Je komt een wereld binnen waar meteen 5 man een rol spelen en dit was even lastig uit elkaar te houden. Hoe verder ik las hoe beter dit wel werd. Je leert de personages geleidelijk beter kennen. Het boek bouwt een goede spanning op die ook niet meer verdwijnt. Het is een top debuut voor Tamara en ik kijk zeker uit naar nog meer boeken van haar. 

 

Dan nog even de cover, wat een plaatje en zeker een toegevoegde waarde. Het huis draagt een grote rol en door deze op de cover te plaatsen maakt het de beeldvorming tijdens het lezen wel af. De mysterie die het oproept door ernaar te kijken nodigt mij in elk geval wel uit om dit boek te lezen. Ik wil meteen al weten waarom dit huis zo vervallen oogt en wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Dan nog even de binnenkant, ja ook deze is prachtig. Het thema is compleet doorgetrokken en elk schutblad heeft een te gekke behang look van uit het huis. 

 

Dit boek is zeker een aanrader als jij graag een boek wil lezen met veel spanning. Het boek heeft niet een enorme diepgang wat maakt dat het wel lekker wegleest en je niet te veel moet concentreren op het achterliggende verhaal. Een heerlijke young adult voor op de momenten dat je even lekker wil griezelen met de geesten uit het verleden. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.