Saskia M.N. Oudshoorn - Foodtruck fiësta

Uitgeverij Zomer & Keuning

Pagina's 96  ,  73  ,  86

Bindwijze e-only

Prijs 3,99 p.st

ISBN of EAN 9789020545302  ,  9789020545319  ,  9789020545326


'Zonder telefoon om spelletjes op te spelen of door social media te scrollen, opgesloten in deze aftandse truck in the middle of nowhere, met de Pool op loopafstand, tikken de minuten tergend traag voorbij.'

 

Het verhaal

In de ijskast

Het verhaal gaat om Bertina, ook wel Tinus genoemd door vrienden en familie. Tinus neemt een belangrijk besluit om haar opleiding een tijdje te pauzeren. Tinus woont samen met haar vader en haar 3 jaar jongere zus Emilie, moeder zit ergens in het buitenland waar zij een geheel eigen leven is gaan leiden en daar niet enorm veel aandacht aan overhoudt voor haar dochters. Nu Tinus de stap heeft gezet om haar opleiding te pauzeren heeft ze maar 1 doel voor ogen en dat is het opstarten van haar eigen foodtruck. Want ze is altijd erg graag bezig met het bereiden van heerlijk eten. Ze gaat dan ook snel opzoek naar de geschikte wagen en vindt al snel iets op marktplaats. Wanneer ze op de terug weg is met de truck lijkt deze het te begeven, maar wat nu? Vader is niet in de mogelijkheid om haar te komen helpen maar hij kan haar wel wat contact gegevens geven van iemand die dat wel kan. De vraag is nu alleen, zit Tinus wel te wachten om contact te leggen met haar ex vriend Mats die zij al zeker 6 jaar niet heeft gesproken? Deze ex is dan ook niet op vrijwillige keuze haar ex geworden.

 

Een ijskoude klus

Het verhaal gaat verder en Mats is inmiddels in the picture, het lijkt of de kloof aan jaren er helemaal niet is geweest. Ze besluiten samen een regeling aan te gaan voor de foodtruck die nu al Fiasco genoemd wordt. Mats is in de mogelijkheid om deze de juiste aandacht te geven die de oude wagen verdient. Tinus kan zich niks liever voorstellen dan Mats die haar helpt haar droom te verwezenlijken. Het is dan ook behoorlijk vervelend als Tinus op een confronterende manier kennis moet maken met Charmaine, de huidige vriendin van Mats. Maar hoe kan het dat dit Tinus dan toch iets doet? Is het zien van haar ex haar gevoelens van toen omhoog aan het halen of zijn dit toch gevoelens die nu oprecht weer terug keren. Maar daar waar het zich tegenwerkt openen er zich ook nieuwe deuren voor haar. Zo mag ze in de leer bij Luigi’s Gelato om kennis op te doen over ijs. Naast een grote ijskenner is Luigi ook een enorme, humoristische aanwezigheid die iedereen graag om zich heen heeft. Natuurlijk kan ook hij de hulp en kennis van Tinus gebruiken.

 

Meisje met het ijsje

Tinus is druk op weg met de voorbereiding om haar eerste festival te kunnen bijwonen met haar ijs truck. Buiten het werken aan haar truck is ze ook hard aan het werk met haar gevoelens en emoties. Ze doorgaat een enorme roller Coster aan gevoelens en gebeurtenissen. Het heden blijft haar maar confronteren met het verleden, wist je zo dat Mats een best wel interessante tatoeage heeft? Al om al is ze is nodig toe aan een vrolijk avontuur en om eindelijk haar droom werkelijkheid te zien worden. Een festival met haar geliefde foodtruck fiësta waar ze mensen blij zal maken met het genot van het heerlijke ijs van het meisje met het ijsje. Op het festival leert ze al snel een mede foodtruck eigenaar kennen die ze waarschijnlijk nog veel vaker tegen zal komen. Het geluk kan Tinus niet meer op als ze eindelijk haar succes met de truck heeft behaalt. Maar wie is daar? een ongewenste gast beklimt de hekken van het terrein, de persoon in kwestie komt op haar af gelopen en lijkt hier voor haar te zijn. 

 

Mijn mening

Wat een super leuke feelgood serie, het is een groot verhaal opgedeeld in 3 delen. Toen ik mee mocht doen aan de blogtour wist ik nog niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik mocht deelnemen aan de lancering van 3 te gekke e-boeken op een super leuke, creatieve manier van Zomer en Keuning. Ik werd enorm enthousiast toen ik de covers thuis mocht ontvangen. Wat een kleurrijke en aantrekkelijke covers, ze zouden mij ook absoluut hebben aangesproken als ik ze ergens voorbij had zien komen. 

 

Het verhaal zit logisch in elkaar, ik miste zelf zeker in de eerste 2 delen wat meer de zogeheten festival vibes. Dit word in deel 3 deels goed gemaakt door wel 1 groot knallend festival erin te brengen. De tittels passen geheel bij het verhaal en sluiten goed aan op het juiste deel dat daar dan ook bij hoort. Het verhaal wordt sterk overgebracht en je gaat je geheel inleven in het personage die het verhaal brengt. Het kwam voor mij ook geheel onverwachts toen daar een twist aan kwam, toen er een ander personage het verhaal begon te vertellen. Ik had zelf liever wat meer balans erin gehad of dat het was weg gelaten uit de serie. Voor mij voegde het niet heel veel toe maar waar het dat wel deed had ik graag nog meer gelezen. Ik vond het soms wat verwarrend omdat het mij niet altijd meteen duidelijk was en ik even moest schakelen. 

 

Het einde was voor mij toch nog als een verassing, zelf dacht ik dat er nog een mogelijkheid was voor een vierde deel in de serie. Dit einde maakte het verhaal compleet en liet alles op zijn plek komen. Het is een opbouwend verhaal met veel geschiedenis eraan vooraf. Ik vind het dan ook knap hoe Saskia dit in 3 delen heeft kunnen krijgen. 

 

Deze serie bevat elke bedenkelijke emotie die er maar is en deze komen duidelijk aan het daglicht. Ik vind het mooi dat het verhaal zich afspeelt in deze tijd en dat ik zelf de leeftijd heb van deze hoofdpersonages. Hierdoor kon ik mij enorm goed inleven en zelfs situaties herkennen. De boeken zijn prettig te lezen en een absolute aanrader, de humor van de schrijfster bevalt mij wel. Ik weet dat de schrijfster nog meerdere van dit soort series uit heeft gebracht en ook daar kijk ik dan zeker naar uit. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.