Lianne Reijntjes - Opgescheept

Uitgeverij eigen uitgave

Pagina's 286

Bindwijze Paperback

Prijs 18,95

ISBN of EAN 9789083066936


'Ik zag laatst een filmpje van hoe iemand zijn varken in bad deed, en ik vond dat zo schattig dat ik dat ook bij Penelope wilde doen.'

 

Het verhaal

Lindsey, Else en Jenny hebben elk hun eigen reden om niet meer thuis te willen wonen en besluiten zich in te schrijven voor een gloednieuw jongeren complex waar woningen verloot gaan worden. 3 meiden, totaal verschillend van persoonlijkheid die in een zelfde appartement ingedeeld worden. De dames kennen elkaar nog niet op dat moment, bij een eerste kennismaking worden de verschillen dan ook al erg snel duidelijk.

 

Lindsey is een sterke, onafhankelijke pittige tante die het ouderlijk huis snel uit wil, ze laat ook maar al te graag haar broer Maurice daar achter. Ze heeft eigenlijk geen band met haar ouders, moeder is altijd werken en vader doet werk waar enorme risico´s bij komen kijken.  Jenny is een dame die snel emotioneel is maar enorm van gezelligheid houdt, creatief is en waar kleur veel kan betekenen voor haar humeur. In het ouderlijk huis krijgt zij enorm het gevoel dat de wereld draait om haar 2 jongere broertjes. Haar ouders betuttelen haar enorm waardoor zij maar weinig zelfstandig kan, hierdoor is Jenny dan ook nog wel eens enorm onhandig. Dan hebben we nog Els, bezig met haar studie tot verpleegkundige en degene die graag alle touwtjes in handen heeft. Els heeft graag controle en neemt daardoor voornamelijk het voortouw zodat ze weet dat het goed gebeurt. Ook is er nog een kleine 4de personage waar je absoluut kennis mee moet maken, Penelope is echt een waren hartendief. 

 

De 3 meiden delen de verdieping met een jongenman die al snel de bijnaam Nasty Nick krijgt. Nick sluit niet enorm aan op de gedachten aan een goddelijke Liam Hemsworth, maar toch is dit waar ze het mee moeten doen. Ook zullen de meiden een weg moeten vinden om het met elkaar het beste ervan te maken. Gaat hun dat lukken, met alle verschillende persoonlijkheden? of wordt het een groot fiasco? 

 

Mijn mening

Het is dat ik tussendoor moest werken maar anders had ik dit boek in een stuk doorgelezen. Wat een vrolijke feelgood, het heeft mijn verwachtingen enorm overtroffen. Het verhaal is niet alleen enorm herkenbaar maar je gaat oprecht meeleven met de 3 hoofdkarakters. Zelfs de pittige Lindsey heeft een gevoelige snaar weten te raken. Ze zeggen wel eens dat je gedrag word gevormd door wat je mee maakt, dat is voor mij wel echt heel erg duidelijk geworden. Je voelt de ervaring van de schrijfster in een gelijke situatie, dit vormt in mijn beleving dan ook de basis van het verhaal. Het is vermakelijk en humoristisch, je kunt het misschien licht voorspelbaar noemen maar toch zitten er enorme leuke twisten aan. 

 

De schrijfster heeft een enorme jonge en moderne schrijfstijl wat het lezen heel erg aangenaam maakt. Het verhaal is te lezen uit 3 verschillende oogpunten, wat prettig is is dat het verhaal wel lekker vlot door gaat en niet steeds vanuit een ander perspectief gedeeld wordt. Geen ingewikkelde taalgebruik of woorden waarbij een woordenboek nodig is. Gewoon heerlijk gedachten op nul en beleef het leven van 3 jonge dames die opgroeien tot zelfstandige vrouwen die deelnemen aan de maatschappij. 

 

Het verhaal is voor mij ook echt geheel herkenbaar omdat ik ook in een soortgelijke situatie heb gezeten, ik hield het maar een maand vol met de 2 andere meiden. De karakters zijn zo divers en uiteenlopend dat ik het heel mooi vind hoe Lianne deze samen brengt. Ik heb zo veel zin gekregen om meer te lezen over Lindsey, Else en Jenny. Wat ik ook echt heel tof zou vinden is een uitgave wat uit 3 delen bestaat met daarin het achtergrond verhaal van de meiden verder uitgewerkt. Maar laten wij ons eerst maar eens gaan focussen op deel 2 die uit zal komen in maart 2022. 

 

Wist je trouwens dat er een verwijzing in staat naar een nieuwe loft serie van Lianne Reijntjes, iets met Ibiza en Saint-Tropez? Hou haar socials in de gaten want het is het absoluut waard. Lees jij ondertussen liever het eerste hoofdstuk van opgescheept? deze staat op de website van Lianne, volg de link hieronder. Ook heb ik haar mogen interviewen, dus ben jij nog niet klaar en wil je meer weten over Lianne? neem dan een kijkje onder het kopje blog. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.