Luce van Leer - Bordeauxrood

Uitgeverij Pumbo.Nl B.V.

Pagina's 328

Bindwijze Hardcover

Prijs 19,95

ISBN of EAN 9789090346465


'Ze had altijd een glimlach voor me en het allerbelangrijkste was; ze luisterde naar me. Zij kon mijn donderwolken omzetten in regenbogen.'

 

Het verhaal

Het boek gaat over een gezin dat wordt opgebroken door een ziekte. Een moeder, oma en vriendin van vele die een zware tijd tegemoet gaat. Het verhaal wordt verteld door Loes en Michelle en wisselt zich af in het heden en verleden. We blikken geregeld samen terug naar het leven dat Michelle in haar jongeren jaren heeft mogen beleven en Loes verteld hoe zij in het nu haar zieke moeder bijstaat. Het is een verhaal dat de schrijfster dicht bij haar hart draagt en dat is te ervaren tijdens het lezen. 

 

Het leven van Michelle is niet altijd eenvoudig geweest, als jong meisje brengt zij de eerste jaren door in een liefdevol pleeggezin. De band die zij met haar pleegmoeder heeft is onbreekbaar. Zij is de enige die haar begrijpt en de liefde geeft waar Michelle zo naar verlangt. Plots loopt het goede leven abrupt een halt toe wanneer ze het slechte nieuws krijgen dat hun wereld zal veranderen. 

 

Loes is een moeder van 2 prachtige kinderen die zij samen met haar vriend probeert groot te brengen. Een belangrijk persoon in haar leven is haar moeder, hier brengt zij graag samen met de kinderen veel tijd door. Ook voor Loes komt de tijd stil te staan wanneer er slecht nieuws gebracht wordt. Een sterke vrouw die de zorg voor anderen op 1 zet en zichzelf daardoor soms voorbij loopt. 

 

Hoe gaan deze 2 powervrouwen om het het verdriet, verlies en alle andere tegenslagen? Is Liefde de key in alles?

 

Mijn mening

Een oprecht geschreven verhaal dat veel emoties losmaakt. Wat een fantastisch boek is dit ondanks zijn diepgang heeft het vele mooie hoogtepunten. Het verhaal dat in 2 verschillende perspectieven geschreven is, is enorm duidelijk weergegeven door het gebruiken van de 2 verschillende lettertypes. Dit is absoluut het meest toffe idee wat ik sinds tijden in een boek heb terug gezien. Luce heeft een erg prettige schrijfstijl dat het verhaal duidelijk, realistisch en geëmotioneerd over brengt, je voelt werkelijk het verhaal. De balans die er is tussen de ups en downs is prachtig en reëel. Ook de balans tussen Loes en Michelle is duidelijk, beide hebben zij enorm veel meegemaakt en verliezen zij een van de meest belangrijke personen in hun leven. 

 

Voor vele zal dit boek herkenbare situaties beschrijven en daardoor veel losmaken bij jou als lezer. Ook ik heb daardoor geregeld door mijn tranen heen moeten bijten om verder te kunnen lezen. Het is voor mij inmiddels al even geleden voordat ik deze recensie schrijf omdat ik objectief wilde oordelen maar helaas kan ik dat niet meer. Ik ben verliefd op de schrijfster haar verhaal, schrijfstijl maar ook persoonlijkheid. Dit boek is voor mij meer dan een verhaal, het is een inspiratiebron en voorbeeld voor hoe ik zelf mijn verhaal ooit zou kunnen delen. Vele aspecten in het boek zijn ook voor mij erg herkenbaar.

 

Het boek heeft mooie personages die je geleidelijk door de verhalen heen beter leert kennen.  De cover is net zo passend als de titel en straalt ook echt de schoonheid van een van de hoofdpersonage uit. Dit boek is dan ook een debuut van de schrijfster waar zij erg trots op kan zijn. Zij is haar eigen uitgever geweest wat nog meer kracht laat zien van deze schrijfster, de vastberadenheid om haar verhaal te delen. Ondanks dat verdriet veel boven komt denk ik dat de basis emotie door het hele boek heen Liefde is, want was had hun gebracht als ze dat alles hadden moeten doorstaan zonder liefde? 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.