Paul Cleave - Kinderspel

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Pagina's 398

Bindwijze paperback

Prijs 21,99

ISBN of EAN 9789021030937


'Er klinkt een misselijkmakend gekraak als haar hoofd op het verharde pad klapt. Het gescandeer stopt. De menigte wordt stil.'

 

Het verhaal

Neem een kijkje in het leven van Cameron en Lisa. Zij zijn succesvolle misdaadschrijvers. Dan als zij denken dat zij hun eigen leventje op orde hebben raakt hun 7 jarige zoon Zach vermist. Maar de schrijvers hebben zelf eerder tijdens hun tournee gezegd dat waarschijnlijk niemand zo goed met een misdaad weg zou komen als zij. Deze uitspraak maakt de ouders natuurlijk wel heel erg verdacht waardoor alle pijlen ook direct op hun gericht raken. Maar wat als het niet de ouders zijn, wie heeft er dan met de verdwijning te maken. Cameron en Lia krijgen veel te verduren, buiten Zach om breekt alle spanning eromheen ook de relatie tussen hun op. 

 

Zo komen er veel geheimen naar boven tijdens de zoektocht en haalt de verdwijning het ergste bij sommige naar boven. Ik bedoel maar, waar zou jij toe in staat zijn als er iets met je meest dierbare personen gebeurt? Lisa trekt zich terug in haar eigen en probeert alleen met al haar emoties en verdriet te dealen terwijl Cameron op de voorgrond treed en er alles aan wil doen om de waarheid aan het daglicht te brengen. Maar wat is de waarheid?

 

Mijn mening

Ben jij net als ik een groot thriller liefhebber? Dan moet je werkelijk het nieuwe boek kinderspel lezen. Dit boek sleurt je vanaf pagina 1 mee het leven in van Cameron en Lisa. Dit boek is alles behalve voorspelbaar, telkens als ik dacht.. dit gaat gebeuren, dan bam! was er weer een enorme plot twist. Ik heb vanaf moment 1 vol spanning dit boek gelezen. Ik ben geëmotioneerd, verast en super enthousiast geweest na het omslaan van de laatste pagina's. De schrijfstijl is ook fantastisch net als de personages in het verhaal. Je leert ze precies goed genoeg kennen om toch nog iedereen te kunnen verdenken van een misdaad maar... Kunnen thrillerschrijvers de perfecte misdaad plegen? 

 

De personages zijn goed neergezet en het verhaal is geschreven vanuit twee perspectieven. We lezen het verhaal vanuit Cameron Murdoch en vanuit inspecteur Rebecca Kent, die verantwoordelijk is gesteld voor het onderzoek van de verdwijning van Zach. Wel moet je het verhaal wat los zien van de realiteit en meer als een spannende film. Als je het gaat vergelijken met realistische werkwijze/gedachtes in een vergelijkbare zaak kan je wel teleurgesteld worden. Zelf vind ik het niet storend als het dan ook wel het gehele boek zo blijft en niet constant een nieuwe wending krijgt daarin. 

 

De schrijver was nog onbekend voor mij maar ik ben enthousiast, op wat kleine foutjes in het boek na vond ik het een heerlijk verhaal om te lezen en ik zou zeker een volgend boek aanschaffen. Het rollercoaster effect dat de schrijver overbrengt met zijn verhaal is in een woord GEWELDIG. Ben jij nu benieuwd naar dit boek? Lees het boek dan snel zelf en laat mij weten wat jij ervan vind!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.